Оперният спектакъл  Любовен еликсир по музика на Гаетано Доницети е

...
Оперният спектакъл  Любовен еликсир по музика на Гаетано Доницети е
Коментари Харесай

Оперната постановка „Любовен еликсир” е част от програмата на „Европейски музикален фестивал“

Оперният спектакъл  „ Любовен балсам ” по музика на Гаетано Доницети е едно от събитията, с които тази година се означават 100 години от основаването на Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров ”. На 25 юни, петък от 19.00 часа и на 26 юни, събота от 16.00 часа на сцената на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски ” ще се състоят двете премиерни представления с присъединяване на студенти и докторанти от вокалния факултет, както и на Академичния симфоничен оркестър с диригент проф. Ивайло Кринчев. Спектакълът на 25 юни влиза в програмата на „ Европейски музикален фестивал “ 2021.

Постановката е взаимна продукция на Академията и Държавна опера - Стара Загора. Режисьор на представлението е Огнян Драганов, а декорите и костюмите, които са дело на именитите български художници Борис Стойнов и Цветанка Петкова-Стойнова, са предоставени от Националната опера на Тимишоара, Румъния. Солисти в основните функции на двата спектакъла са младите оперни очаквания от вокалния факултет на академията Мария Славова и Ма Байсюе (в ролята на Адина), Божидар Иванов, Сонг Це, Стоян Буюклиев (Неморино), Анастасия Алтухова, Василики Параскева (Джанета), Денис Бояджиев, Джан Юен (Белкоре), Боян Савов, Живко Добрев (Дулкамара). Асистент-диригент и хормайстор е Виктор Крумов, помощник режисьор Денис Бояджиев. Участва също и хора на Държавна опера - Стара Загора.

Преди спектакъла на 25 юни в Музикалния спектакъл ще бъде валидирана юбилейната марка “100 години НМА ” от Главния изпълнителен шеф на Български пощи, господин Деян Дънешки, и проф. доктор Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ”.

„ Европейски музикален фестивал “ 2021, проведен от „ Кантус Фирмус “, се организира с поддръжката на Министерството на културата и Столичната община - Календар на културните събития на Следствен отдел към окръжна прокуратура и под патронажа на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова. 

„ Публиката в София, която ще поддържа с наличието си младите реализатори, ще види един прочувствен и деятелен театър, решен със модерни изразни средства, динамичен фон и красиви костюми “, споделя режисьорът Огнян Драганов във връзка постановката.

„ Основната компликация за студентите е да обзет мащаба и всички елементи, както на личната партия, по този начин и на партиите на сътрудниците си, с цел да може да се получи един органически театър. На сцената не би трябвало да има учител и студент, а екип, който върви в една посока. Удовлетворението от тази работа идва след доста подготовки, само че силата, която носят младите гении си коства напъните. Тази сила ще усетят и феновете, които ще видят тази режисура на операта,,Любовен балсам “ за първи път на българска сцена. ”, разяснява диригентът Ивайло Кринчев.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени на касата на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “ - бул. „ Васил Левски “ 100, тел. 02/943 19 79 и онлайн в мрежата на Eventim - www. eventim.bg

Цени на билетите 15 и 20 лв.. Специални цени на билетите за студенти и преподаватели от НМА „ Проф. Панчо Владигеров ”, възпитаници от НМУ и студенти от Нов български университет – 10 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР